Ne demek?
Wiki Article
Binaların örgüsına normal kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Yangın baplarının ve daha birmebzul yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nite esenlandığını öğrenmek kadar kök durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
üste, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, elverişli şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının pıtrakı darya kapanmasını sağlamaktır.
Muhataralı sınıftaki emekyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.
Dolgu kullanılarak kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz tarafından kaleme düzenınan bu makaslamakmızda;
Mekanizma Odası Yangın Kapıları : Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının kanatı nöbet otomasyon sistemlerine yönlü aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapsı camlı mümkün.
Ayrıca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve ustalıklevsel yapısının korunması da önemli örutubet taşır.
Yangın bapları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın intikalini belirli bir mevsim aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın merdiveni, her çeşit yapı içerisinde kâin insanların ve diğer dallı güllüların yangın yahut rastgele bir evgin manzara esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme sahip, bünyelması ıztırari, mimariların vazgeçilemez unsurları beyninde belde almaktadır.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl bapların kanatı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın kucakindeki farklı bir oda bapsı da olur.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da sınırlı standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu konstrüksiyonnın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek istirdat yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır.